Anschütz

Anschütz: Geassocieerd met de jacht sinds 1856!

ANSCHÜTZ onderzoekt en produceert op hightech-niveau. Daarbij putten zij uit de bron van traditioneel vakmanschap, iets wat nooit ouderwets is geworden. Uiteindelijk betekent traditie consistentie en doorzettingsvermogen - niet misleid worden door misschien verleidelijke maar kortstondige trends. Op die manier proberen zijn te voldoen aan het kwaliteitslabel "Made in Germany". 

Je kunt altijd vertrouwen op een Anschütz-karabijn. Uw Anschütz-karabijn zal altijd een betrouwbare metgezel voor u zijn, met onovertroffen precisie en functionaliteit. Dat is waar de naam Anschütz voor staat.

Talloze Olympische kampioenen, wereld- en Europese kampioenen en meer dan 97% van alle biatleten en Target-schutters in de hele wereld vertrouwen op onze precisie. Ook u kunt profiteren van meer dan 160 jaar ervaring op dit gebied, die is verwerkt in onze grendelkarabijn.

Bijna alle onderdelen van de geweren worden zelf vervaardigd. De medewerkers kennen hun verantwoordelijkheid voor elke afzonderlijke productiestap en zijn er trots op hun ervaring en deskundigheid in te brengen! Anschütz-karabijnen zijn niet zomaar eenvoudige serieproducten. Het zijn individuele meesterwerken, ontworpen volgens de nieuwste normen, gecontroleerd en geassembleerd volgens alle regels van de veiligheid.

 

Anschütz 1782

Niets kan zo snel en duurzaam overtuigen als reducering, eenvoud, purisme - wanneer niets afleidt en alles puur geconcentreerd is, elke aanblik, elke functie. Dat is het geval bij de Anschütz 1782. Een jachtgeweer dat in de kern alleen bestaat uit hout en staal. Eenvoudig en duidelijk. 

Pas bij gewenning ontdekt men de complexiteit van het geweer, verwondert men zich over het precieze samenspel op hoogtechnologisch niveau. Dan neemt de bewondering toe, dan straalt de trots van de eigenaar over het tegelijk eenvoudige en uiterst complexe geweer in zijn handen.

De 1782. Een geweer dat rust uitstraalt en competentie overbrengt. Dat rust uitstraalt en altijd paraat is als het op jagen aankomt. 

(Zie verder onder de foto voor meer info)

 

Systeem gemaakt van staal. Zuiverheid en kwaliteit - klassiek gepolijst. Stevig verankerd in de kolf voor uitstekende schietprestaties. Robuust en bestand tegen hitte of koude. Uiterst vlotte grendel die wordt geopend met een hoek van 60°. Een betrouwbare metgezel met onovertroffen nauwkeurigheid. Je kunt er altijd op rekenen! De geïntegreerde Picatinny-rail maakt een flexibele, eenvoudige en solide richtkijkerbevestiging mogelijk. De trekkerdruk kan in het atelier afgesteld worden tussen 400 en 1550g.

 

De verschillende kalibers: 
| .243 Win
6.5 Creedmoor
| 6,5x55 SE
| .308 Win
| .30-06
| 8x57 IS
| 9,3x62
| .300 Win Mag

 

De verschillende modellen:
De Classic en Classic PRO versie zijn zowel rechts- als linkshandig te verkrijgen. De overige modellen zijn enkel rechtshandig verkrijgbaar. 

 

 

Parc Artisanal de Werbomont | Allée des Sorbiers, 3 | 4190 Ferrières | BELGIQUE