Blaser

Blaser, Hunting today

Blaser, het nummer één merk in de hoofden van de meeste jagers, is een Duits merk dat de laatste zestig jaar vaak in het nieuws is geweest. Het merk met de Argali - het legendarische logo - werd in 1957 opgericht door een meester wapensmid, de heer Horst Blaser, uit de streek Isny Im Allgau in Duitsland.
Al meer dan 60 jaar ontwikkelt Blaser producten die maatstaven zetten in de wereld van de jacht. Het legendarische enkelschotsgeweer Kipplauf, de legendarische lineaire geweren R93 of R8 en het iconische geweer F16 zijn perfecte voorbeelden van de filosofie van Blaser. Uitzonderlijke wapens ontworpen door jagers voor jagers.
Blaser is een referentie op het gebied van jachtgeweren en concentreert haar producten op een aantal sleutelfactoren die haar succesvol hebben gemaakt: maximale veiligheid, onfeilbare betrouwbaarheid, ongeëvenaarde hanteerbaarheid en onovertroffen precisie.
Als specialist in de jachtwereld heeft Blaser zich in het reilen en zeilen van de omgeving verdiept om de meest veeleisende klanten de meest hoogwaardige uitrusting te kunnen bieden. Om het kwaliteitsniveau van Blaser te garanderen, heeft het merk solide partnerschappen ontwikkeld met vele bekende merken.
De onderneming heeft haar hele activiteit ontwikkeld om de jager het juiste materiaal te kunnen aanbieden. Naast de huidige wapens die Blaser voortdurend opnieuw uitbrengt, biedt het nu ook een nieuw gamma technische kleding, observatie- en schietoptiek, munitie, accessoires en zelfs thermische camera's aan via het merk Liemke, de nieuwste aanwinst van de groep.
Blaser vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit, om altijd de referentie te zijn voor elke jager die op zoek is naar uitmuntendheid. Blaser is maar één merk. Haar kracht ligt in de passie die leeft in elk van de mensen die er deel van uitmaken. Dit is wat Blaser drijft om altijd meer te doen. Het is de passie voor de natuur en de jacht die Blaser drijft om te ontwikkelen en te zoeken naar de innovaties die het dagelijks leven van morgen zullen worden.

 

De Blaser-wapens

 

 

Blaser R8, unequaled in every way

De eisen die jagers aan hun wapens stellen, zijn net zo divers als de bestaande jachtwijzen. Zeggen dat de R8 gewoon een grendelgeweer is, is, zoals Blaser het graag zegt, "het eufemisme van de eeuw". De Blaser R8 is meer dan zomaar een geweer, het is een echt systeem waarmee u gemakkelijk van kaliber kunt veranderen, met een perfecte ergonomie en typische Duitse kwaliteit. De Blaser R8 is al een jaar of tien het meest erkende en wijdverbreide lineaire grendelgeweer op de markt. Zijn extreme robuustheid en onberispelijke precisie hebben alleen maar bijgedragen tot zijn wereldwijde faam.
Het kleine zusje van de R93 is gebaseerd op dezelfde prestaties, en dezelfde kwaliteit, behalve dat Duitse ingenieurs naar de R93 keken en probeerden het nog beter te doen dan deze bestseller. De belangrijkste punten van de R93 zijn dus door Blaser overgenomen, namelijk ten eerste de zeer hoge mate van modulariteit. Dit is de kracht van deze Blaser, het kan in een paar seconden worden gedemonteerd of het nu de loop, de grendel of de richtkijker is, alles is gemaakt om modulair te zijn. Een andere essentiële factor is de vlotheid en snelheid van de grendel. De werking is identiek tussen de R93 en de R8. Eenvoudig en snel.

 

a. Precisie

Blaser bespaart niet op zijn productie-eisen om materiaal te garanderen dat aan de meest veeleisende eisen kan voldoen. Blaser lopen staan bekend om hun precisie dankzij het fabricageproces van het merk. Het merk bundelde zijn krachten met Sauer in de jaren 2000 om hun machines te optimaliseren en zo koudgehamerde lopen te maken van ongeëvenaarde precisie.

Afneembare trekkereenheid
De Blaser R8 is uitgerust met een uiterst robuuste en verwijderbare trekkereenheid dat zelfs werkt als de trekkereenheid bevroren, doorweekt of bedekt is met modder. Dankzij het bevestigingssysteem kan het zelfs in de meest extreme weersomstandigheden werken. Wanneer het geluk u toelacht en de situatie om een doeltreffend schot vraagt, kunt u zonder problemen tot actie overgaan.

Blaser saddle mount
De loop en de montage vormen een eenheid van ongeëvenaarde precisie in de wereld van montages. De montage is direct op de loop gemonteerd, boven de kamer, waardoor de loop volledig vrij kan bewegen en er geen spanning op de richtkijker komt te staan. Deze bevestiging op de kamer maakt dan een constant en regelmatig trefpunt mogelijk.

Optimum Bending
De houder van de loop, die zich onder de kamer bevindt, garandeert een maximale precisie, zelfs bij het verwisselen van de loop. Dankzij dit bevestigingssysteem behoudt het geweer altijd dezelfde precisie, ongeacht de weersomstandigheden of zelfs de staat van de kolf.

Blaser radial locking system
Het concentrische sluitsysteem, een uniek en door Blaser gepatenteerd systeem, is een uiterst robuuste innovatie. In tegenstelling tot bijna alle andere wapens vergrendelt de slotkop zich rechtstreeks in de loop zonder enige draaibeweging via een 360° expansiesysteem.

Een ergonomische kolf
Blaser kolven, met hun typische grip, maken een optimale positionering van de hand mogelijk en bieden een ideale grip. De duimgaten van de succesvolle en ultieme R8-modellen gaan nog verder: dankzij een volledig ontspannen houding van pols en arm wordt de schietnauwkeurigheid in alle schietposities aanzienlijk verbeterd.

 

b. Veiligheid

Manuel cocking system
Het handspansysteem of handspanner is al decennialang een van de kenmerken van het merk Blaser. Het wordt erkend als een van de veiligste ter wereld. Er is geen ander mechanisch veiligheidssysteem dat de veiligheid van een ongewapende afvuurveer garandeert. De R8 wordt op scherp gezet door de knop op te heffen terwijl men geschouderd staat. Als het schot niet wordt afgevuurd, drukt u op dezelfde knop en hij komt soepel en geruisloos terug.

Bescherming tegen onveilige bewegingen
Als de trekkereenheid van de R8 niet in het geweer is geïntegreerd, kan de slagpin onmogelijk in de afvuurpositie komen dankzij een ingenieus hefboomsysteem dat deze blokkeert. Het ontbreken van een trekkereenheid is ongetwijfeld één van de beste veiligheidssystemen die men kan uitvinden.

 

c. Perfect hunting

Compact
Het unieke ontwerp van de R8 en de positie van het magazijn boven de trekker verminderen de totale lengte van het wapen, waardoor het compacter en handelbaarder is dan meer traditionele grendelgeweren.

Perfect evenwicht
Het perfecte evenwicht van het wapen in de hand is te danken aan de verdeling van het gewicht, waardoor bij het schouderen het wapen uiterst snel en gemakkelijk kan worden gehanteerd.

Easy take down en schoonmaak
Voor meer comfort bij het reizen is de R8 één van de gemakkelijkst te demonteren wapens. De loop kan in enkele seconden worden gedemonteerd en even snel weer in elkaar gezet zonder dat de nauwkeurigheid of het trefpunt verandert. Dankzij dit gemak van demontage kan het wapen perfect worden schoongemaakt, zelfs in de moeilijkste hoeken van een traditioneel geweer.

d. Polyvalent

Around the world with one rifle
Trekker, kolf, optiek, het is mogelijk om alles te behouden of aan te passen aan uw voorkeuren en omstandigheden. De R8 is de ideale metgezel, op welk continent en op welk wild u ook jaagt. Pas gewoon het kaliber en de loop aan uw type jacht aan!

Quick scope change
Elk Blaser geweer is voorzien voor de Blaser montage. Dus elke richtkijker of red dot met deze montage is ingesteld en afgesteld voor de loop die u hebt gekozen.

Changing stocks
Als u verwacht dat slechte weersomstandigheden of een ruw en riskant terrein in geval van een val het wapen kunnen beschadigen... Kies dan voor een synthetische kolf om beschadiging van uw mooie houten kolf te voorkomen! Het verwisselen van de kolf neemt slechts enkele seconden in beslag en heeft geen invloed op de nauwkeurigheid of het schieten.

Left hand hunter
Het is vaak een echte uitdaging om een linkshandig wapen te vinden... Het systeem van de R8 maakt het mogelijk om over linkshandige wapens te beschikken, of het nu gaat om de kolf, het slot of zelfs de richting waarin de kogel wordt uitgeworpen!

 

e. Fast

In-line repeating
De grendel van de Blaser R8 is strategisch geplaatst voor een ergonomische greep, net boven de trekkereenheid, met een natuurlijke en comfortabele greep als gevolg. Het oog en het geweer blijven dus altijd op het doel gericht, waardoor er meer tijd overblijft om te richten en voor een perfect schot te zorgen.

Blind magazine exchange
Het verwisselen van een trekkeneenheid is gemakkelijk en gebeurt snel en onbewust. Met een eenvoudige druk op de knoppen kunt u de trekkeneenheid in een fractie van een seconde terughalen zonder er zelfs maar naar om te kijken, dankzij hun positie vlak boven de trekker. Vervang de trekkereenheid door een vol blok en steek het er gemakkelijk in.

Double loading option
De Blaser R8 kan op twee verschillende manieren worden geladen. De klassieke en traditionele top-charging net als de R93. Open gewoon het slot en steek de kogels in het magazijn zonder de trekkereenheid te verwijderen. Of je verwijdert gewoon de trekkereenheid en laadt hem zoals een conventioneel afneembaar magazijn.

 

 

Blaser K95, Elegant tradition

Je doelwit, een uniek, precies en effectief schot. Het Kipplauf geweer is het traditionele wapen van de bergjager die op zoek is naar lichtheid en de grootste precisie. De Blaser K95, het enkelschotsgeweer van Blaser, heeft al generaties lang bewezen dat het perfect voldoet aan de eisen die ervan verwacht worden. Al tientallen jaren voldoet de kipplauf aan de eisen van lichtheid en wendbaarheid voor lange-afstandsschutters.
Vandaag, in een wereld van moderniteit die weinig ruimte laat voor traditie, is de K95 erin geslaagd zijn plaats in te nemen in het pantheon van de populairste geweren, en wel in die mate dat hij nu de jacht belichaamt in zijn zuiverste en eenvoudigste vorm.
Zijn harmonieus en elegant ontwerp en zijn compactheid maken van de K95 een geweer dat door liefhebbers van lichtheid wordt gewaardeerd en gewild is. Wat een genot en sensatie als je je in de natuur bevindt met dit geweer van minder dan 3 kg.
Of u nu een liefhebber bent van een moderne en synthetische kolf of een purist bent die houdt van hout, de K95 is verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van uitzonderlijke modellen.
De nieuwste generatie synthetische kolf - de Ultimate serie - biedt u een licht geweer met een duimgat voor nog meer stabiliteit en precisie.

 

 

 

Blaser F16, the New Shotgun Class

Omdat perfectie vaak gepaard gaat met passie... Hebt u ooit die speciale band met een geweer gevoeld wanneer u het oppakt en het meteen vertrouwd aanvoelt? Dat is precies de ervaring die F16-gebruikers hebben gevoeld toen ze dit geweer voor het eerst oppakten.
Door de laagste bascule in zijn klasse te ontwerpen, heeft de F16 een uitzonderlijk laag zwaartepunt. Dit resulteert in een zeer aangename balans en veel minder terugslag, waardoor het de ideale metgezel is voor veeleisende jagers en de meest ambitieuze schutters.

Parc Artisanal de Werbomont | Allée des Sorbiers, 3 | 4190 Ferrières | BELGIQUE