Browning

The golden brand

Sinds 1897, het jaar waarin het eerste Browning geweer werd geboren, zijn er miljoenen geweren en jachtgeweren voor de jacht of de schietsport door Browning gemaakt. De uitvinder van het halfautomatische hagelgeweer, het superposé geweer, de semi-automatische karabijn heeft de geschiedenis van de wapenfabricatie gemarkeerd met een overvloed aan modellen die allemaal verschillend zijn, maar die als gemeenschappelijk punt hun betrouwbaarheid en hun ongeëvenaard prestatieniveau hebben.

Elke dag presteren Browning geweren, oud of nieuw, hagel of kogel, tot groot genoegen van hun eigenaars.
Schutters, jagers en verzamelaars beleven steeds meer plezier aan deze prachtige vervaardigde voorwerpen.

Het merk Browning is in de eerste plaats het genie van een man die bijna 160 jaar geleden werd geboren in een stadje in het Amerikaanse westen. John Moses Browning revolutioneerde de wereld van de vuurwapens. Auto 5, B25, Bar,... elk van zijn creaties was een evenement en de meeste ervan zijn vandaag nog steeds erkend en actief gezocht.

Zoals Browning graag zegt, vraagt zo'n erfgoed om uitmuntendheid op alle niveaus. Daarom ondergaan alle Browning-producten strenge tests om hun betrouwbaarheid, efficiëntie en bestendigheid in de loop der tijd te garanderen.
Browning Bar, Maral, X-Bolt, B525 en B725 staan allemaal voor uitmuntendheid in de ogen van het merk.

 

B525, Prestaties en betrouwbaarheid

 

De Browning B525 wordt niet industrieel vervaardigd, maar elk wapen wordt afzonderlijk gemaakt van zijn eigen unieke onderdelen. Het is het enige geweer op de markt in deze prijsklasse dat met de hand wordt geassembleerd met zo'n hoog prestatieniveau, waardoor elk geweer echt uniek is.

De afstelling van de voornaamste onderdelen (loop, bascule, voorhout, ijzer) wordt met de hand uitgevoerd volgens traditionele methoden (rode oker) om van de Browning B525 de referentie op het gebied van geweren te maken. De aandacht voor detail bij het maken en monteren van elke Browning B525 is uniek, net als het "Browning-gevoel" wanneer u uw wapen sluit.

 

De klassieke B525-reeks

 

 • B525 Game One

De B525 Game 1 is uw ideale jachtpartner. Voor een zeer betaalbare prijs, heb je het instapmodel van Browning voor de jacht. 

 • B525 Game One light

Dit model integreert alle kenmerken van de B525 Game One en voegt aan zijn natuurlijke kwaliteiten een opmerkelijke gewichtsvermindering toe dankzij de behuizing van lichter metaal.

 • B525 Shadow

Als zwart in de wereld van de haute-couture bijzonder wordt gewaardeerd, dan is dat omdat het een beeld van verfijning uitstraalt.
Hier is de B525 gekleed in zijn mooiste zwarte jurk om de B525 Shadow Cal.12 aan te bieden. Het huwelijk tussen de zwarte bascule en een prachtige 5/6 luxe Amerikaanse walnotenhout biedt een weergave van zeldzame elegantie.
Deze opleg wordt ook aangeboden in een linkshandige versie.

 • B525 Liberty Light

Bijzonder geschikt voor dames, jongeren en schutters die niet helemaal tevreden zijn met standaard maten: dat is het belangrijkste kenmerk van dit nieuwe geweer met de toepasselijke naam B525 Liberty Light.
Hij is voorzien van een aluminium bascule met unieke gravures, een kolf in Monte Carlo stijl met aangepaste helling, een pistoolgreep en twee kolfplaten die in de doos worden geleverd. Tenslotte, goed uitgebalanceerd en licht, zal zijn graad van mechanische perfectie u een echt gevoel van "vrijheid" geven.

 • B525 Sporter Laminated Adjustable

Het sportieve en agressieve uiterlijk van deze B525 SL is niet het enige kenmerk van zijn originaliteit: de constante dichtheid van het gelijmde gelamineerde hout zorgt voor extreme stijfheid en perfecte stabiliteit tijdens het schieten. Het verstelbare kaakstuk en de verstelbare trekker vormen de perfecte aanvulling om het geweer aan u persoonlijk aan te passen.


B725, Revolutie en finesse

 

De nieuwe Browning B725 Hunter is een esthetische en technische revolutie in de wereld van de superposé geweren.

Ontworpen op basis van het legendarische succes van de B25, brengt het tal van innovaties met behoud van de belangrijkste ontwerpelementen die het tot het krachtigste superposé geweer op de markt maken.

 
La gamme classique B725

 

 • B725 Hunter

De B725 Hunter is de standaardversie van de B725-lijn.

Hij is uitgerust met vele technische kenmerken, namelijk Back-bored™ Vector Pro™ lopen gekoppeld aan Invector DS chokes, een lage bascule en een nieuwe generatie Inflex II kolfplaat.

 • B725 Hunter UK Premium

Het gamma B725 Premium II UK blijft - in kaliber 12 en 20 - zijn lijn verfijnen en zijn esthetische kwaliteit perfectioneren. Naast de nieuwe kolf met een afgeronde pistoolgreep is het wapen voorzien van nieuwe diergravures: patrijs & fazant in kaliber 12; patrijzen en houtsnippen in kaliber 20.

 • B725 Hunter Black Gold

De B725 Hunter UK Black Gold heeft nu een kolf met een afgeronde pistoolgreep. Op zijn elegante zwarte bascule verschijnen nu nieuwe jachttaferelen: goudkleurig en des te opvallender. Patrijzen zijn hier te vinden naast fazanten. In kaliber 20 komen naast patrijzen ook houtsnippen voor.

 

Browning Bar, want elke seconde telt

 

Onbetwiste leider met meer dan 50 jaar ervaring, Browning is de specialist van het semi-automatische geweer. Deze titel dankt hij aan de kwaliteit van zijn mechanisme, aan de soepele gaswerking die het gevoel van terugslag tot een minimum beperkt, aan zijn betrouwbaarheid maar ook en vooral aan het feit dat hij voortdurend is geëvolueerd om u steeds betere prestaties te bieden.

 

De klassieke Bar-reeks

 

 • Bar Composite Black

Uiterst homogeen wat zijn lijn betreft, is de Bar MK3 Composite Black uitgerust met een fluted loop waarvan het profiel een uitzonderlijke precisie verzekert, zowel op drijfjacht als op aanzitjacht. De Bar Mk3 Composite Black heeft een betrouwbare en intuïtief handspanner. Tot slot zorgen de rubberen handgrepen voor een perfecte grip. Een sober en doeltreffend geweer voor een bijzonder aantrekkelijke prijs! Een linkshandige versie is ook beschikbaar in dit model.

Beschikbaar in kaliber: .308 Win, .30-06, .300 Win Mag en 9,3x62

 • Bar Composite Brown

De Bar Mk3 Composite Brown is uitgevoerd in matzwart en een mooi bruin kleedje op de kolf en de handgreep. Uitgerust met een Nomad-montage, zal dit semi-automatische wapen, met een volledig verstelbaar kaakstuk, niet falen om het grote wild onderweg te raken.  Een linkshandige versie is ook beschikbaar in dit model.

Beschikbaar in kaliber: .308 Win, .30-06, .300 Win Mag en 9,3x62

 • Bar Reflex Composite

"REFLEX": EEN REVOLUTIONAIR WAARNEMINGSSYSTEEM
Een resoluut moderne look, een natuurlijke greep en een uitstekende ergonomie, zo zouden we de nieuwe Bar Reflex Composite kunnen samenvatten. Dit geweer uitgerust met de nieuwe K1 red dot van Kite Optics is een echte revolutie: een lage en voorwaartse positie, een natuurlijke greep en een gemakkelijke afstelling. Een linkshandige versie is ook beschikbaar in dit model.

Beschikbaar in kaliber: .308 Win, .30-06, .300 Win Mag en 9,3x62

 • Bar Eclipse

Deze versie, die over alle technische specificaties van de nieuwe BAR MK3-reeks beschikt, biedt iedereen het sierlijke spektakel van zijn esthetische kwaliteiten. De fluted en met satijn afgewerkte loop, evenals het fijn vernikkelde karkas - versierd met een originele gravure met afbeeldingen van herten en everzwijnen - doen ongetwijfeld eer aan de rustieke schoonheid van de jachtkunst.

Beschikbaar in kaliber: .308 Win, .30-06, .300 Win Mag en 9,3x62

 • Bar Hunter

De BAR MK3 Hunter is het resultaat van een bijzonder zorgvuldig en inventief ontwerp. Het wapen, met een 53 cm lange fluted loop, heeft een nieuw profiel dat de precisie van het wapen accentueert en dat tevens een uitstekende schietsensatie biedt dankzij het Super Feather Trigger-systeem. De BAR MK3 Hunter is verkrijgbaar in verschillende kalibers en is uitgerust met diverse accessoires die een maximale aanpassing aan de morfologie van de gebruiker mogelijk maken. Een geweer dat veel verrassingen in petto heeft...

Beschikbaar in kaliber: .308 Win, .30-06, .300 Win Mag en 9,3x62

 • Bar Zenith Platinum

Dit model, dat alle technische kenmerken van het BAR-gamma bevat, en uitgerust is met een klassieke wangkolf, onderscheidt zich vooral door zijn elegantie: alle houten onderdelen zijn van kwaliteitsnotenhout 5. Het karkas heeft prachtige gegraveerde tekeningen in een klassieke stijl.

Beschikbaar in kaliber: .308 Win, .30-06, .300 Win Mag en 9,3x62

 • Bar Zenith Big Game

De Zenith Big Game Bar heeft gegraveerde plakkaten en elke Zenith Bar kan ook worden aangepast aan uw voorkeuren, met vele opties beschikbaar.

Beschikbaar in kaliber: .30-06 en .300 Win Mag

 • Bar Zenith Wood

De Zenith Wood HC BAR heeft nu een nieuwe handspanner. Met deze handspanner, die zich boven op de pistoolgreep bevindt, kan het geweer op het juiste moment worden gespannen. U kunt veilig jagen en uw geweer in een fractie van een seconde spannen met een eenvoudige duimbeweging.

Beschikbaar in kaliber: .30-06 en .300 Win Mag

 

Browning Maral, de lineaire 

 

Op basis van zijn onbetwistbare ervaring in de fabricage van jachtgeweren innoveert Browning in het segment van het lineaire laden van geweren met de lancering van de MARAL.

Het "Quick Reloading System", een ware technische revolutie, biedt de schutter een ongeëvenaarde snelheid en een ongekend schietcomfort. Browning combineert deze nieuwe technologie met zijn ervaring in wapenfabricage en zijn deskundigheid op het gebied van veiligheid.

 

De klassieke Maral-reeks

 

 • Browning Maral Reflex

VERTIENVOUDIG UW REFLEXEN

Met zijn bijna perfecte ergonomie heeft de nieuwe Maral Reflex, met zijn natuurlijke grip, veel te bieden. Hij heeft een 6 mm lager richtpunt dan de laagste red dot op de markt. De verstelbare kolf is niet langer nodig. Het perfecte gezichtsveld op het bewegende doel en zijn omgeving biedt gegarandeerde mogelijkheden.

Beschikbaar in kaliber: .308 Win en .30-06

 • Browning Maral Composite Nordic

De Maral SF Nordic legt de nadruk op zwart - kolf en voorhout - en geeft zo een nieuwe look aan dit geweer dat snel het leeuwendeel heeft veroverd van de categorie waartoe het behoort.
Net als zijn neef (Composite Brown) is hij uitgerust met een loop met schroefdraad (M14x1) en een Nomad Hybrid montagerail voor de installatie van een richtkijker.

Beschikbaar in kaliber: .308 Win, .30-06 en 9,3x62

 • Browning Maral Composite Brown

Hier zijn de kolf, de greep en het voorhout versierd met een bruine tint die contrasteert met het zwart van de loop en het karkas, wat zorgt voor discretie ... en onderscheid. Dit wapen is ook verkrijgbaar in linkshandige versie.

Beschikbaar in kaliber: .308 Win, .30-06 en .300 Win Mag

 • Browning Maral Platinum

Het snelste en meest veelzijdige lineaire grendelgeweer op de markt is terug in een nieuwe luxe uitvoering. De Maral Platinum zal alle liefhebbers van mooie houtsoorten en fijne gravures bekoren. De houten grendelbol onderstreept het uitzonderlijke karakter van dit geweer, dat even doeltreffend is tijdens een drijfjacht als tijdens een aanzit.

Beschikbaar in kaliber: .308 Win, .30-06, .300 Win Mag en 9,3x62

 • Browning Maral wood

Dit model heeft een schroefdraad aan het eind van de loop, zodat je er een geluiddemper of mondingsrem op kunt zetten.

Beschikbaar in kaliber: .308 Win, .30-06, .300 Win Mag en 9,3x62

 

Browning X-Bolt, moderne grendel

 

De X-Bolt SF is ontworpen op basis van het succes van eerdere Browning geweren, maar brengt tegelijkertijd vele vernieuwingen die het ongetwijfeld tot één van de beste grendelgeweren op de markt maken.

In 2014 onthulde Browning de gloednieuwe X-Bolt SF of X-Bolt Super Feather Trigger. In een constante zoektocht naar evolutie en perfectie hebben de Browning ingenieurs gewerkt aan de definitie van de perfecte trekker: de Super Feather Trigger, nu standaard op alle versies van de X-Bolt.

De Super Feather Trigger optimaliseert de inspanning die op de trekker wordt uitgeoefend (minimale trekkerbeweging en optimaal startgewicht) en vertienvoudigt het gevoel van het schot. Genoeg om je je mooiste emoties te laten beleven...

 • X-bolt SF composite Brown Adjustable

Deze X-Bolt Composite Brown Adjustable past zich aan alle morfologieën aan dankzij het verstelbare kaakstuk. Aan de loop zit een schroefdraad waardoor een geluidsdemper of een mondingsrem (M14x1 schroefdraad) kan worden aangebracht.

 • X-Bolt SF Composite Threated

De X-BOLT SF Composite is ontworpen voor de zwaarste omstandigheden en heeft een zeer sterke composiet kolf, gecoat met Dura-Touch® voor een betere grip. De loop, het grendelhuis en andere metalen onderdelen zijn mat antireflecterend verbronsd.

 • X-Bolt SF Hunter

Deze X-Bolt SF Hunter II Monte Carlo Threaded versie is verkrijgbaar met of zonder vizieren en met of zonder schroefdraad. Hij is verkrijgbaar in linkshandige uitvoering en in de volgende kalibers: .243 Win, .30-06, .308 Win. Dit model heeft de bijzonderheid dat het een Monte Carlo kolf heeft, perfect aangepast voor het gebruik van richtkijkers.

 • X-Bolt SF Eclipse

Het ontwerp van dit wapen is niet het enige kenmerk van zijn originaliteit: het handvat van zijn gelijmde gelamineerde houten kolf heeft een holte waar de duim op natuurlijke wijze in past, wat zorgt voor een greep die zowel stevig als soepel genoeg is om de bewegingsvrijheid te vergemakkelijken. De X-Bolt Hunter Eclipse Threaded is perfect uitgerust voor een richtkijker, heeft een Super Feather Trigger System en heeft een loop met schroefdraad (M14X1).

 

Parc Artisanal de Werbomont | Allée des Sorbiers, 3 | 4190 Ferrières | BELGIQUE