Atelier

L'atelier Paul Pletsers

U zult permanent 3 wapensmeden ontmoeten die zijn afgestudeerd aan de Luikse wapenschool.
U kunt ze aan het werk zien en al uw vragen stellen. Ze kunnen wapens repareren, transformeren, uitwerken, aanpassen en vooral, u adviseren bij uw keuzes op basis van hun ervaringen.

 

Reparaties

Als je wapens bij ons blijven, wees dan niet bang, ze worden opgeslagen in een zeer veilige ruimte.
In ons atelier voeren we in de kortst mogelijke tijd de reparaties uit die nodig zijn voor de goede werking van uw wapens. Wij voeren ook de convergentie van uw 'carabine express' uit.

 

Transformaties

Dit gaat van het schoonmaken van het hout en de quadrillage van het wapen tot de controle en aanpassing van de lengte. Een kolf aanpassen aan de jager of een geheel nieuwe "kolf en voorhout " maken uit een door u uitgekozen blok luxe-hout wordt vaak gedaan in ons atelier. Uw wapen verrijken met de toevoeging van een mooie gravure is zeker mogelijk.

 

 

Fabricatie

U droomt van een mooi geweer of een prachtige op maat gemaakte ‘carabine express’, de wapens door ons gemaakt: "Paul Pletsers fabriquant d'armes fines", zullen u niet onverschillig laten. Hagelwapen of kogelwapen: Juxtaposé met zijsloten of een superposé type B25, er zijn veel mogelijkheden. Kom enkele van onze prachtige voorbeelden ontdekken in onze wapenkamer.

 

Montage van richtkijkers

Ja, we verkopen richtkijkers, maar nog belangrijker, we monteren ze op uw wapen. Onze realisaties variëren van eenvoudige vaste montage tot haakmontage, zwenkmontage en andere snelspanmontages.
Normaal maken we de plaatsing binnen het uur en vertrekt u met uw wapen ingeschoten en getest door ons. Als u wilt, kunt u het dan uitproberen op onze schietbaan.
Onze specialiteit is zonder twijfel de haakmontage, die absoluut betrouwbaar is, maar voor dit soort werk hebben we één tot drie weken nodig. Voor onze montages maken we vooral gebruik van de onderdelen van Recknagel, waarvan we importeur zijn.

 

Parc Artisanal de Werbomont | Allée des Sorbiers, 3 | 4190 Ferrières | BELGIQUE