Sauer

GUNS FOR GENERATIONS

Dat is Sauer's visie, wapens gemaakt om de tijd te overbruggen. Al meer dan 270 jaar levert de oudste Duitse fabrikant van jachtwapens - J.P. SAUER & SOHN - aan de meest veeleisende jagers wapens waarvoor geen compromissen worden gesloten op het gebied van kwaliteit, precisie of esthetiek. Het is deze formule van uitmuntendheid die ervoor gezorgd heeft dat Sauer één van de meest prestigieuze merken is geworden in de ogen van verschillende generaties jagers.
Compromisloze kwaliteit, extreme precisie en tijdloze schoonheid, waarden die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Altijd al bekend om de extreme vloeibaarheid van zijn grendels en de fijne lijn van zijn geweren, is dit Duitse merk, geassocieerd met Blaser, uitgegroeid tot één van de meest ingenieuze en dynamische merken op de markt dankzij het complete assortiment van moderne geweren die technologie en traditie combineren.

Als officiële verdeler voor het merk Sauer sinds meer dan 15 jaar, zijn we er trots op dat we u zo'n prestigieus en kwalitatief merk met zoveel keuzes kunnen bieden.
In de loop der jaren en met ervaring heeft Sauer zich gediversifieerd en is het gelukt om een compleet gamma aan wapens te ontwikkelen. Van de sobere en efficiënte Sauer S100 tot de modulaire S505 en de nieuwe generatie semi-automatische S303.

 

 

Sauer S505, Designed to be the most beautiful bolt action rifle in the world

Met de Sauer 505 is er een opvolger gekomen van de Sauer 404. Het betreft hier nog steeds een klassiek grendelkarabijn die optisch heel mooi oogt. Standaard zijn de lopen niet meer uitgerust met mikorganen maar is er voor gekozen om te werken met lopen van 51cm en een draadeinde te monteren in maat M15x1. De lopen en kolven van de 505 zijn hetzelfde als deze van de 404. 

De prijzen: 

  • S505 ErgoMax Black: vanaf 3284 euro
  • S505 Synchro XT Black: vanaf 3691 euro
  • S505 Synchro XTC: vanaf 6285 euro
  • S505 ErgoLux: vanaf 4099 euro

Hieronder kan u lezen hoe hij is opgebouwd. 

 

1 | Een nieuw grendelhuis in staal

- Zeer vlotte grendel in een sterk grendelhuis

2 | Handspanning is makkelijker

- Handspanning is comfortabeler en stiller

3 | Vier trekkerdrukken

- Trekkerdruk is regelbaar
- Voor alle types jacht: gewicht 350, 750, 1.000 en 1.250 g

4 | Safe Maglock

- Geen onvrijwillig verlies van de lader

5 | Modulariteit

- Eén systeem, 19 kalibers
- Loopwissel is snel en gemakkelijk
- Kolfwissel is snel en gemakkelijk

6 | De legendarische precisie van Sauer 

- Koudgehamerde lopen
- Een perfecte symbiosis tussen alle onderdelen

7 | Bekende zadelmontage

- Gebaseerd op Blaser-montage
- Zonder problemen af- en opzetten van richtkijker

 

De S505-modellen
  • S505 ErgoMax Black

Dit is hun kunststof-versie met pistoolgreep. Er is gekozen voor een zwarte hardere kunststof met anti-slip inleg voor een stevige grip. Een stevige kolf die wat mag afzien. Gewicht ± 3520 gram.

  • S505 Synchro XT

Deze versie is gelijk aan de hierboven beschreven ErgoMax Black maar onderscheidt zich doordat de kolf voorzien is van een duimgat. Dit zorgt voor een betere stabiliteit, vooral op aanzit. Daarbij is het kaakstuk verstelbaar in hoogte om zo perfect achter de richtkijker terecht te komen. Gewicht ± 3550 gram.

 

  • S505 Synchro XTC

Dit is hetzelfde wapen als de Synchro XT-versie. De toegevoegde C staat voor Carbon. Vervang de kunststof door echte carbon die met de hand is gemaakt. Het geweer is hierdoor ook ongeveer 300gram lichter. Gewicht ± 3230 gram.

  • S505 ErgoLux

Dit is de klassieke versie met een houten kolf en zorgt voor een traditionele look. Qua houtklasse zijn er veel opties. De basis begint bij houtklasse 2 maar er kan een upgrade uitgevoerd worden tot houtklasse 10. Gewicht ± 3450 gram.

 

Beschikbare kalibers (gelieve ons te contacteren voor onze configuraties op voorraad)
Mini: .222 Rem., .223 Rem.
Medium: .243 Win., .270 Win., 6,5×55 SE, 6,5 Creedmoor, .308 Win., .30-06 Spring., 7×64, 8×57 IS, 9,3×62
Short Magnum: .270 WSM, 6,5 PRC, 8,5×55 Blaser
Magnum: 7 mm Rem. Mag., .300 Win. Mag., 8×68 S, .375 H&H
Swiss: 10,3×60 R

 

Sauer S101, Traditionnal commitment

Traditie en overdracht zijn belangrijke waarden en deugden die door elke jager worden ondersteund. Jagen is een voorouderlijk gebruik dat wij met passie en respect in stand houden. Sauer begreep dit bij het ontwerpen van de Sauer S101. Het is het geweer bij uitstek voor elke jager die de voorkeur geeft aan een klassiek geweer doordrenkt van geschiedenis boven de moderne generatie die plaats maakt voor modulariteit en aanpassing. De Sauer S101 neemt alle codes over die de kracht van Sauer uitmaken: de legendarische precisie van de koudgehamerde loop, de grendel met ongeëvenaarde vloeiendheid, de mechanische betrouwbaarheid van de grendel en de perfecte balans.
Volledig ontworpen in de meest traditionele stijl, is de S101 niettemin ontworpen met de grootste zorg voor de details die van dit model de PREMIUM versie bij uitstek maken met de beste prijs/kwaliteitsverhouding op de huidige markt.

 

De Sauer S101-modellen
  • S101 Select/Special Ardennes

Atypisch op zijn gebied, de Sauer Select (of Special Ardennes in België) vertegenwoordigt elegantie. Met zijn met Laserline behandelde donkere notenhouten kolf en zijn traditionele grendel is de Select een perfect voorbeeld van elegantie en menselijke knowhow. Sinds 2021 is de S101 Select/Special Ardennes verkrijgbaar met een prachtige walnoten kolf van grade 5 of meer.

  • S101 Highland XTC

Technologie moderniseert de wereld voortdurend op alle gebieden. De jacht is geen uitzondering... Een wapen dat slechts 2,5 kg weegt. Een gewichtsverlies maar absoluut geen kwaliteitsverlies! We blijven bij de Duitse Blaser/Sauer koud gehamerde lopen en een grendel die even soepel is als altijd en even scherp. 

De loop meet 51 of 56 cm naar gelang van het kaliber, de loop is fluted om het totale gewicht te verminderen en is voorzien van schroefdraad om een mondingsrem of een geluiddemper aan te brengen waar deze laatste zijn toegestaan. Om de loop te versterken tegen roest, slijtage of deukjes, past Sauer een "DLC" behandeling toe: "Diamond Like Carbon". Dit houdt in dat het staal in een vacuüm-plasmakamer wordt gebombardeerd met koolstofatomen. Een dun laagje diamant, 40x dunner dan een haar, wordt vervolgens op de hele loop aangebracht, waardoor het veel resistenter wordt dan conventionele behandelingen. De kolf is geweven van echte koolstofvezel. Door de richting van de vezel wordt de overdracht van de terugslag beperkt op de schouder. 

  • S101 GTI

De onbetwiste koningin van de S101 reeks. Voor dit model was het idee eenvoudig: maximaal comfort en ergonomie. Twee cruciale punten zijn aanwezig, het verstelbare wangstuk voor een perfecte uitlijning van de ogen en de richtkijker. Het tweede punt is de kolf met duimgat, die maximale stabiliteit, optimale terugslagabsorptie en een stevige greep biedt. Naast de gelijmde gelamineerde kolf die het best denkbare comfort biedt, is de GTI voorzien van een loop met M15x1 schroefdraad, snel afneembare riembeugels en een Bipod-stuk.

  • S101 Classic

Met een naam die meer dan suggestief is, is de S101 Classic het instapmodel in de S101 reeks. Met zijn klassieke rondingen en elegante walnotenhouten kolf weerspiegelt de Classic de jachttraditie volgens JP Sauer & Sohn.

  • S101 Artemis

Dames worden te vaak verwaarloosd zonder reden. Sauer heeft besloten dat dit moet stoppen. De kolf van de Artemis is opnieuw ontworpen. De afmetingen en verhoudingen zijn opnieuw ontworpen om een kolf te bieden die perfect geschikt is voor dames. Een kortere kolf, een dunnere greep, een kortere loop en een kortere afstand tussen de trekker en de greep. Deze details maken van de Artemis een ideaal wapen met een perfecte balans van minder dan 3 kg voor vrouwen.

  • S101 Classic XT 

Als technologie niet meer verbeterd kan worden, moet ze beschermd worden. Het hout is vervangen door een stevige en ergonomische kolf van synthetisch polymeer met een rubberen coating, de Dura-touch. Deze voorraad is bestand tegen alle weersomstandigheden en blijft toch stil.

  • S101 Classic XTA

Het onbetwistbare succes van de Sauer Classic XT kolf heeft Sauer ertoe aangezet nog verder te gaan door de XTA aan te bieden. Een synthetische Dura-touch kolf met een verstelbaar wangstuk. De ideale oplossing om het oog van de gebruiker in een fractie van een seconde perfect uit te lijnen in de kijker.

Beschikbare kalibers
Standard: .243 Win., .270 Win., 6,5x55 SE, 7x64, .308 Win., .30-06 Spring., 8x57 IS et 9,3x62
Magnum: .300 Win. Mag., 7mm Rem. Mag.

 

 

Sauer S100, The best of its class

Naast betrouwbaarheid en uitzonderlijk vakmanschap, combineert de Sauer S100 alle kenmerken die essentieel zijn voor een eigentijds jachtgeweer van JP Sauer & Sohn. Alles is doordacht en aangepast: Prestatie, Kwaliteit en Prijs. Met de Sauer S100 heeft JP Sauer & Sohn de standaard op het gebied van instap grendelgeweren naar een hoger niveau getild.
De Sauer S100 combineert belangrijke kenmerken zoals een directe trekker met instelbaar startgewicht, een drie-standen veiligheid, een koud gehamerde loop voor maximale nauwkeurigheid, een vlotte grendel en een kolf die zowel esthetisch als ergonomisch is. De Sauer S100 is geïnspireerd op de rondingen van zijn zusters S101 en S404 om hem tot de beste in zijn klasse te maken.


De Sauer S100-modellen
  • S100 Classic

De S100 Classic is de instap in de wereld van Sauer met een houten kolf. De stevige DURA-BEECH houten kolf en de koud gehamerde loop geeft het geweer de traditionele uitstraling van een werktuig bij uitstek.

  • S100 Classic XT

Quality made in Germany, precision made by Sauer: Met zijn robuuste en comfortabele kolf van synthetisch polymeer, biedt de S100 Classic XT een onverslaanbare prijs-prestatie verhouding.

  • S100 Pantera

Maximale prestaties en optimaal ontwerp. De Pantera is het vlaggenschip van de S100-reeks dankzij zijn ergonomisch ontworpen greep met een perfect doordacht design en het ongewone materiaal (gelamineerd hout met "Mil-Spec coating"). Uitgerust met een verstelbaar polymeer kolfstuk en een verstelbare kolfplaat, biedt de Pantera een ongelooflijk schietcomfort.

  • S100 Fieldshoot 

Schieten op doelwitten of jagen op wild: De Fieldshoot is de perfecte keuze voor schieten op grote afstand, waarbij nauwkeurigheid de belangrijkste factor is. Zijn mooie ergonomische, gelamineerde houten kolf biedt de schutter alles wat hij verwacht. De Fieldshoot combineert een lange (620mm) en Varmint (22mm) loop, naast het wangstuk en de kolfplaat, om de nauwkeurigheid bij langeafstandsschieten en herhaalde series te garanderen.

Beschikbare kalibers
Mini: .223 Rem.
Standard: .243 Win., .270 Win., 6,5x55 SE, 7mm-08, 6,5 Creedmoor, .308 Win., .30-06 Spring., 8x57 IS, 9,3x62
Magnum: 6,5 PRC, .300 Win. Mag., 7mm Rem. Mag.


 

Sauer S303 Facelift, Elegant Speed

Een lichte mist zweeft in de lucht, en in de verte hoor je de trakkers en hun honden luid en duidelijk komen, waardoor de slimme ree, het majestueuze hert of het robuuste everzwijn tevoorschijn komt. Je kunt het diep van binnen voelen, het nadert. Je semi-automaat stevig in je handen, je wacht, je bent klaar. Takken breken, je hoort een hectische vlucht in jouw richting. Je opening is smal, geen ruimte voor fouten, maar je bent zelfverzekerd. Je ziet een lage, ruige, zwarte kop, een gedrongen, massief lichaam dat van tijd tot tijd uit de varens naar je toe komt. Je wacht, aandachtig voor wat je omringt, de wind, de geuren, de kleuren... Alles is vandaag aanwezig, het is tijd voor de S303 semi-automaat om weer zijn werk te doen.
De semi-automaat is ongetwijfeld de onbetwiste koningin van de efficiëntie op drijfjacht. Net als de traditionele Express, biedt de Sauer S303 het niet-manueel herladen. En dat is nog niet alles, want hij heeft nog veel meer te bieden. Naast dit aspect van de snelheid vermindert het halfautomatische mechanisme de terugslag met een beperking tot 30% van de schokken van het wapen na het vuren. De nauwkeurigheid van een half-automaat is altijd twijfelachtig. Niet hier, niet bij Sauer. Nooit voor Sauer.

 
De Sauer S303 FL-modellen
  • S303 Select

De semi-automaat met een premium look. De met laser behandelde walnotenhouten kolf geeft de S303 een elegantie en cachet waar geen enkele andere semi-automaat aan kan tippen. Perfect om in de topklasse te komen, inherent aan Sauer.

  • S303 Artemis

Dames worden te vaak verwaarloosd zonder reden. Sauer heeft besloten dat dit moet stoppen. De kolf van de Artemis is opnieuw ontworpen. De afmetingen en verhoudingen zijn opnieuw ontworpen om een kolf te bieden die perfect geschikt is voor dames. Een kortere kolf, een dunnere greep, een kortere loop, een kortere afstand tussen de trekker en de greep. Deze details maken van de Artemis een ideaal wapen met een perfecte balans voor vrouwen.

  • S303 Classic XT

De Sauer S303 in zijn klassieke synthetische versie. Het snelste geweer ooit ontworpen door Sauer en uitgerust met een ergonomische kolf voor efficiënt schieten in alle weersomstandigheden.

  • S303 Synchro XT

De duimgatkolf en het verstelbare wangstuk van de S303 zijn van een ongekend comfort en efficiëntie. De stabiliteit van de loop en de zwaaibeweging voor een semi-auto met duimgat is gewoon onverslaanbaar.

Beschikbare kalibers
Standard: .308 Win., .30-06 Spring., 8x57 IS

Parc Artisanal de Werbomont | Allée des Sorbiers, 3 | 4190 Ferrières | BELGIQUE