Perazzi

Al bijna 15 jaar officieel importeur, zijn wij er trots op uitzonderlijke wapens te kunnen aanbieden aan de meest ambitieuze schutters en jagers.

De geschiedenis van de Perazzi is vooral die van haar stichter Daniel PERAZZI, een arme maar vastberaden jongen die koppig de mythe van het "perfecte geweer" najoeg en ervan droomde  wapensmid te worden. 

Op 16-jarige leeftijd wordt Daniel aangenomen in een groot bedrijf waar hij al snel zijn aangeboren talenten zal tonen door patent aan te vragen op een van zijn eigen modellen. Het was het eerste geweer van een lange reeks die, vanaf de jaren 1950, zijn eigen naam zou dragen.

10 jaar later, heeft Daniel Perazzi, zijn eigen werkplaats. De eerste geweren die hij maakte, werden rechtstreeks verkocht aan de schutters op de schietbanen, waar de roem van de jonge wapensmid zich begon te verspreiden, dankzij de uitstekende resultaten die de schutters met zijn geweren behaalden.

In 1957 stichtte hij Perazzi en richtte hij zijn eigen fabriek op waar hij tot op de dag van zijn dood elke dag werkte met zijn zoon Mauro en zijn dochter Roberta.

Perazzi maakt al 50 jaar prestigieuze jacht- en wedstrijdgeweren, het resultaat van een uitgekiende samensmelting van vakmanschap en geavanceerde technologie en de keuze van de beste materialen. Perfect evenwicht, vloeiende houding, soepelheid en hanteerbaarheid behoren tot de innovaties die geleid hebben tot het ontwerp en de ontwikkeling, jaar na jaar, van geweren die specifiek aangepast zijn aan elke discipline en die Perazzi wereldleider hebben gemaakt in het competitieve kleiduivenschieten.

Wat de kracht van Perazzi maakt, naast de kwaliteit van de wapens, is de aanpasbaarheid. Wanneer u naar de winkel komt, nemen wij de tijd om te bespreken wat het beste bij u past, zowel voor de mechanica, de lopen en de kolven die wij met u in harmonie zullen brengen, zodat het wapen perfect bij u past.

 

Perazzi high Tech, the future belongs to those who created an extraordinary past

 

De High Tech is Perazzi's nieuwste model voor de sportschutter. Door zijn mechanische kwaliteiten en de hoge eisen die Perazzi stelde toen het wapen door ervaren wapensmeden in Italië werd gemaakt, werd de High Tech al snel een wereldwijde referentie. Zozeer zelfs dat de High Tech vandaag het meest verkochte en gewaardeerde Perazzi-model in de schietwereld is.

De High Tech heeft een doortastend en innovatief karakter. De visuele indruk is onmiddellijk aantrekkelijk dankzij de sportieve en futuristische look.

Het grote logo wordt naar keuze van de eigenaar op beide zijden van de bascule gegraveerd, onder een transparante vernislaag. De openingsassen zijn gegraveerd met een dambordpatroon. De banden, het voorhout en de kolf van de high-tech versie zijn ook voorzien van een modern design motief. De High Tech is verkrijgbaar in verschillende kleuren, versies en edities.

De high-Tech bascule heeft een iets hoger gewicht dan de andere Perazzi modellen met een zwaartepunt dat perfect tussen de handen ligt, wat de vloeiendheid van het hanteren verbetert en de terugslag verder vermindert, in de ware traditie van alle Perazzi geweren. De High Tech heeft een aantrekkelijk nieuw uiterlijk met een omgekeerde conische richtbies die verandert van 7 mm breed aan de basis tot 10 mm aan het uiteinde van de lopen (deze innovatie verhoogt de directe waarneming van het doel en verbreedt ook het gezichtsveld). De klassieke 11x11 mm of 11x7 mm bies kan ook gekozen worden. 

Na meerdere ballistische studies hebben zij de binnenconfiguratie van de geweren gewijzigd om nog betere modellen te produceren met een hogere trefsnelheid.

De esthetiek van deze nieuwe geavanceerde technologie maakt gebruik van een ander polijstsysteem voor de bascule en de lopen, waardoor deze minder glanzen en minder reflecteren voor de ogen van de schutter, waardoor mogelijk ongemak wordt verminderd.

Voor de High Tech is een nieuw ontwerp voor de kolf ontwikkeld: hij volgt de grootte en de vorm van de bascule, zodat zijn grotere oppervlak helpt meer terugslag te absorberen. Het voorste deel van het voorhout is zo ontworpen dat het in harmonie is met de hoek van de openingen voor de ventilatie van de loop. Zowel de kolf als het voorhout zijn gegraveerd met het high-tech logo.

Technische gegevens

  • Lengte van de lopen: 68 - 70 - 72 - 75 - 80 cm
  • Chokes: vaste of afneembare
  • Bies: personaliseerbaar
  • Geventileerde lopen: personaliseerbaar
  • Trekker: verwijderbaar met bladveren of vast met spiraalveren
  • Bascule: aangepaste kleuren
  • Kolf: standaard, op maat of aanpasbaar

Configureer uw eigen op maat gemaakte Perazzi!
https://www.perazzi.it/en/ht-configurator.php

Parc Artisanal de Werbomont | Allée des Sorbiers, 3 | 4190 Ferrières | BELGIQUE