Chapuis

Moderniteit en traditie

Het atelier van Chapuis past zich aan de verwachtingen van de markt aan door voortdurende evolutie, zonder afbreuk te doen aan het afwerkingsniveau en het traditionele aspect van de wapens die in de loop van de decennia de reputatie en de knowhow van het bedrijf hebben gemaakt.
 

Een eeuwenoude geschiedenis
De familie Chapuis is sinds het begin van de 20e eeuw actief in de wapenindustrie. Gedurende bijna een eeuw ontwikkelde en verwierf het merk één voor één de verschillende machines die nuttig zijn voor de volledige vervaardiging van een wapen. Dankzij zijn geschiedenis en zijn parcours kan het alle fabricagestappen beheersen voor een resultaat van topkwaliteit.

 

Een traditionele knowhow

Chapuis wil alle fasen van de productieketen beheersen en heeft in de loop der tijd de kennis en technische vaardigheden verworven die nodig zijn voor de vervaardiging van handgemaakte wapens van hoge kwaliteit met een hoog afwerkingsniveau. 

Innovatie in het hart van het procédé

Wanneer een idee wordt geboren, moet het kunnen worden gerealiseerd en beschikbaar worden gesteld aan een zo groot mogelijk aantal mensen. Om dit te bereiken zijn berekenings- en ontwerpmiddelen op het hoogste niveau en zeer high-end machines noodzakelijk geworden. Maar deze machines zijn niets zonder de "hand" van de meester-wapensmid die het onderdeel tot in de perfectie afwerkt. 

Wapengebied

Gelegen in een gebied dat historisch bekend staat om zijn wapenfabrieken. Chapuis armes blijft bestaan en draagt bij tot de instandhouding van dit erfgoed. Het blijven voorstellen van vernieuwende en kwalitatieve wapens in overeenstemming met de nieuwe trends is voor het merk een garantie voor een lange levensduur en know-how.

Parc Artisanal de Werbomont | Allée des Sorbiers, 3 | 4190 Ferrières | BELGIQUE