Dubarry

Het Ierse merk Dubarry ontstond in 1937 uit de verbeelding van Madame du Barry. In het hart van Galway, aan de westkust van Ierland, werd een coöperatieve vereniging opgericht om werkgelegenheid te scheppen in een klein stadje, Ballinasloe.

Een joint venture tussen de plaatselijke Kamer van Koophandel en een familie uit Northampton, de bakermat van de Engelse schoenenproductie. Op zoek naar een continentaal en Europees tintje om zich te onderscheiden van soortgelijke Ierse merken, werd het bedrijf vernoemd naar de mooie Franse courtisane en maîtresse van Lodewijk XV, Madame du Barry, en werd Dubarry of Ireland opgericht.

Dankzij de veeleisende vaardigheden van de plaatselijke ambachtslieden kreeg Dubarry al snel een reputatie voor uitmuntendheid in het ontwerpen en vervaardigen van fijne leren schoenen. Na verloop van tijd, steeds meer geïnspireerd door de wilde westkust van Ierland en het grote maritieme erfgoed van Galway, specialiseerde Dubarry zich in de vervaardiging van leren mocassins.

Parc Artisanal de Werbomont | Allée des Sorbiers, 3 | 4190 Ferrières | BELGIQUE