Een cameraval, door velen gekend als wildcamera is een apparaat dat is ontworpen om beelden en video's van wilde dieren vast te leggen. Deze camera's worden vaak gebruikt door natuurfotografen, onderzoekers en jagers om dieren te observeren, hun gedrag te bestuderen en hun populaties in de gaten te houden. Het is een perfect hulpmiddel om wilde dieren te observeren zonder ze te storen.
Deze camera’s worden in de natuur opgehangen op een plaats waar men wild verwacht. Door zijn bewegings- of warmtesensoren worden foto’s of video’s gemaakt bij activering van deze sensoren. Om deze foto’s te bekijken kan vervolgens de SD-kaart opgehaald worden om deze uit te lezen. Sommige camera’s sturen zelfs foto’s door via een applicatie zodat u de SD-kaart niet moet uitlezen om te zien wat er voorbijkomt. Dit voorkomt regelmatige verstoring van de locatie. Qua merken hebben we Spypoint en Zeiss Secacam in ons gamma. 

 

Zeiss Secacam

Het bekende optiekmerk Zeiss heeft eind 2023 zijn eerste wildcamera's op de markt gebracht. Zeiss heeft momenteel twee modellen: de Secacam 5 en de Secacam 7. Beide camera's kunnen zowel foto's als video's maken én doorsturen. De ZEISS Secacam 5 & 7 zijn eenvoudig te gebruiken, zelfs zonder uitgebreide technische kennis. De doordachte standaardinstellingen van de camera zijn vaak al perfect voor de meeste toepassingen. Het grote kleurendisplay en de verlichte toetsen maken het gemakkelijk om toch iets aan te passen. Om de foto's of video's te ontvangen zijn er twee mogelijkheden. Er kan gebruik gemaakt worden van credits of er kan gekozen worden voor een abonnement met een bepaald aantal foto's per maand. 

 

  

Spypoint

Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van trailcamera's is Spypoint gespecialiseerd in wildcamera's. Ze staan voor innovatie en voortdurende ontwikkeling. De camera's kunnen in heel Europa worden gebruikt, zonder extra kosten! In hun gamma hebben ze verschillende soorten camera's. Ofwel worden er geen beelden doorgestuurd maar wordt alles geregistreerd op de SD-kaart, ofwel worden de gemaakte beelden doorgestuurd via hun applicatie. Ze stellen hiervoor iedere maand 100 gratis foto's ter beschikking. Indien u meer wilt ontvangen, kan dat via één van de beschikbare abonnementen. 

 

 

Parc Artisanal de Werbomont | Allée des Sorbiers, 3 | 4190 Ferrières | BELGIQUE