dG 8x25, het onbekende heeft geen geheimen meer...

De nieuwste toevoeging aan het bekende merk Swarovski (waarvan de kwaliteit niet meer bewezen hoeft te worden omdat alle producten efficiënt en duurzaam zijn), de dG is een technische innovatie die nog nooit eerder is vertoond.

Het is veel meer dan een observatiekijker, het is ook een identificatiemiddel! Swarovski heeft in het apparaat een apparaat van zeer hoge kwaliteit geïntegreerd en een systeem om het aan uw smartphone te koppelen.

In samenwerking met de gratis Merlin Bird ID applicatie is het mogelijk om foto's te maken met de dG en deze over te zetten naar de applicatie die de geobserveerde vogel kan identificeren!

De door Swarovski Optik aangekondigde prijs is € 2010.


Snelle en eenvoudige bediening

De verbinding tussen dit soort apparaten en de smartphone is vaak ingewikkeld, de telefoon detecteert het apparaat niet of weigert het te koppelen. In dit geval met de dG is het absoluut het tegenovergestelde, Swarovski doet er alles aan om ons stap voor stap te helpen. We downloaden de applicatie, we zetten het apparaat aan, we scannen de QR-code op de doos, we drukken op connect en het is klaar, de smartphone zendt live uit wat de dG waarneemt... Praktisch als er meerdere mensen willen meekijken!

Met een simpele druk op de knop kunt u de foto maken die direct op de smartphone is opgeslagen. De herkenningsapplicatie vraagt u om de foto in uw galerie te kiezen en dat is het!


Een intrigerend apparaat

Zijn ongewone vorm roept vragen op. Maar zoals altijd is Swarovski erin geslaagd om iets origineels, unieks en toch comfortabel te produceren, het centrale monoculair lijkt op het eerste gezicht onpraktisch, maar dat lijkt niet zo te zijn, integendeel. Door de camera in de handen te houden blijft deze zeer stabiel en de 8x vergroting vermijdt een beeld dat de neiging heeft te trillen.

 

 


Een efficiënte identificatie

Het is nooit gemakkelijk om een vogel perfect te fotograferen om hem te kunnen identificeren. Maar de detectiesoftware doet het erg goed, en als de foto-identificatie ooit mislukt, heeft het in ieder geval de lijst met mogelijkheden sterk gereduceerd en de rest kan worden gedaan via 4-5 vragen zoals kleur, geobserveerde plaats, etc.

Een gaai, een buizerd, een kwikstaart en een merel waren proefkonijnen die de dG perfect identificeerde.


Eeuwige evolutie

Swarovski werkt voortdurend aan de database om deze aan te vullen. Elke dag nieuwe foto's, nieuwe beschrijvingen, een verbeterd algoritme.

Parc Artisanal de Werbomont | Allée des Sorbiers, 3 | 4190 Ferrières | BELGIQUE